г

Синодальний відділ із соціально-гуманітарних питань Української Православної Церкви та благодійний фонд «Фавор» розпочали спільну роботу над проектом розробки та реалізації програми адресної допомоги в єпархіях УПЦ мешканцям Донецької та Луганської областей і вимушеним переселенцям, повідомляє «ФОМА в Україні».

25 грудня в Києві відбулася перша організаційна зустріч голови відділу протоієрея Владислава Диханова з представниками фонду.

Відео дня

Учасники зустрічі обговорили мету проекту, затвердженого 23 грудня Священним Синодом УПЦ (журнал засідання № 68), основні завдання та очікувані результати.

До завдань програми входить збір коштів на рахунок БФ «Фавор» для надання адресної допомоги за заявками, зібраним волонтерами православних громад і для організації харчування нужденних при храмах. Фонд буде закуповувати все необхідне людям, а доставку гуманітарного вантажу на місця забезпечить Синодальний відділ УПЦ.

Надати посильну допомогу можна через платіжну систему на сайті фонду «Фавор». Прийом пожертвувань можливий з будь-якої країни світу в будь-якій валюті.