Сумська єпархія Української православної церкви відправила гуманітарний вантаж загальною вагою понад 20 тонн жителям Луганської області, які постраждали від військових дій.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Сумської єпархії УПЦ, гуманітарна допомога була відправлена ввечері 25 грудня від Сумського єпархіального управління.

Згідно з повідомленням, вантаж було зібрано зусиллями православних у парафіях Сумської єпархії в рамках благодійної акції, яка пройшла на свято Святителя Миколая 19-21 грудня.

Відео дня

«Сьогодні велика вантажівка з продуктами і речами першої необхідності вже в дорозі до пункту призначення. Разом з ним у зону АТО їде і точна копія святині сумської землі - образ Христа Спасителя «Хліб Життя». Перед відправленням гуманітарної допомоги Архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій прочитав молитву про подорожуючих, а також освятив автомобіль. Одержувачем вантажу буде Ровеньківська єпархія УПЦ, яка займеться подальшим його розподілом і доставкою тим, хто потребує допомоги. Другий етап благодійної акції на допомогу мирним жителям Луганської області планується провести 18-19 січня 2015 року», - зазначає прес-служба.