1

Усіх своїх парафіян закликаємо не залишатися осторонь тих проблем, які є. Про це сказав Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній у відеоінтерв'ю, що було записане для круглого столу в УНІАН «Психологічні і духовні проблеми військових та їх сімей: як повернути мир в душі?».

УНІАН-ТБ. Круглий стіл "Психологічні та духовні проблеми військових та їхніх сімей: як повернути мир в душі?" (відео)

«У цих складних умовах, коли, на жаль, є смерті, як з однієї сторони, так і з іншої, багато людей втратили свої будинки, не мають, де жити, виїхали з зони АТО і нині проживають у різних регіонах нашої України, Церква робить все необхідне для того, щоб притулити цих людей, дати їм можливість пережити цей час», — зауважив владика.

Відео дня

Особливу увагу Церква приділяє солдатам, яких, на жаль, дуже багато зараз перебуває у госпіталях на лікуванні.

Митрополит Антоній також наголосив, що Церква збирає гуманітарну допомогу «для того, щоб привезти туди, в зону АТО, передати простим громадянам та військовослужбовцям необхідні речі. Майже в усіх храмах, особливо у лікарняних, священики чергують цілодобово, щоб допомогти і морально, а якщо необхідно, надати і матеріальну допомогу».

«Взагалі на всіх парафіях, у всіх храмах нашої Церкви чергують священнослужителі, тому що ми всі розуміємо, що війна є війною. Але коли люди повертаються з війни, навіть якщо вони фізично здорові, то починаються питання психологічного характеру і реабілітації. Дуже багато людей звертається до Церкви. Взагалі за останні два місяці ми спостерігаємо збільшення кількості тих людей, які приходять на богослужіння. Бо люди розуміють, що тепер, за таких умов все уповання, вся надія на Бога.

Усіх своїх парафіян ми закликаємо не залишатися осторонь тих проблем, які є.

Наші парафіяни ремонтують шпиталі, чергують у лікарнях, де знаходяться поранені військовослужбовці, щоб вони відчували допомогу нашої Української Православної Церкви.

Наша Церква – це Церква українського народу. І попри ту критику, яка штучно створюється сьогодні у суспільстві, Церква наша патріотична.

Але основне, що також підкреслює Предстоятель Блаженніший Митрополит Онуфрій, і наша офіційна позиція, Церква не може стати частиною політикуму в нашому суспільстві.

Завдання Церкви, насамперед, привести людей до Бога, дати основу земного життя, аби завжди пам’ятати, що справжня Вітчизна кожного християнина, кожної людини — це Небо. Це значить, що Церква обов’язково має своєю основною метою служіння Богу, народу, щоб кожна людина відчувала на собі любов Божу до неї».

"Православие в Украине"