д

Понад 57 мільйонів рублів було зібрано РПЦ для допомоги українським біженцям в 2014 році, повідомив патріарх Московський і всієї Русі Кирил у ході єпархіального зібрання міста Москви, яке проходить у вівторок у храмі Христа Спасителя, повідомляє РИА Новости.

Предстоятель РПЦ підкреслив, що в  Церкві з болем продовжують стежити за тими подіями, які відбуваються на українській землі. "Ми бачимо загибель і страждання людей, руйнування міст, ненависть між тими, хто ще вчора були друзями, братами ", - сказав першоієрарх.

Підводячи підсумки церковного року, що минає, патріарх Кирил запевнив, що в РПЦ зроблять усе можливе для збереження як міжцерковних, так і міждержавних відносин між країнами і народами.

Відео дня

"При цьому свідчу, що Руська православна церква, яка охоплює народи Росії та України , рухома пастирською відповідальністю, готова зробити все від неї залежне для відновлення братських, добросусідських, заснованих на взаємній повзі відносин між Росією та Україною. Сьогодні у всіх храмах Руської православної церкви по моєму благословенню за кожною Божественною літургією відбувається молитва про примирення і припинення міжусобної ворожнечі на Україні", - підкреслив патріарх Кирил.

Він також закликав не забувати про внесок у справу зміцнення канонічного православ'я на Україні митрополита Київського і всієї України Володимира, який помер 5 липня, і пообіцяв продовжити цю місію.