1

Штаб допомоги біженцям при Синодальному відділі з благодійності Руської Православної Церкви починає прийом заявок для участі дітей українських біженців у різдвяному святі.

Вхід на свято вільний. Він буде організований для дітей біженців 8 і 9 січня в московському храмі Всіх святих, що в землі Російській просіяли, в Новокосіно - в цьому храмі вже кілька місяців кожен будній день працює церковний пункт допомоги біженцям. В середньому в день допомогу в пункті отримують 130-150 чоловік.

«Біженці з України пройшли багато випробувань, і часто особливо важко на новому місці дітям, - каже настоятель храму Всіх святих, що в землі Російській просіяли, в Новокосіно, співробітник Синодального відділу з благодійності протоієрей Михайло Зазвонов. - Ми сподіваємося, що наше різдвяне свято дозволить відвернути дітей від важких спогадів і дасть можливість відчути радість пришестя у світ Спасителя».

Відео дня

Дітей на святі чекають подарунки, конкурси та загадки про Різдво, виставка, ілюструє події Різдва Христового, дітям також розкажуть про персонажів різдвяної історії у барвистому вертепі. Всі бажаючі зможуть разом з професійним хором заспівати різдвяні колядки.

Запис на свято: за телефоном +7 (968) 924-82-85 з понеділка по п'ятницю з 12.00 до 18.00. Участь у святі строго по запису. Організатори нагадують, що при собі необхідно мати паспорт та міграційну карту одного з батьків, а також свідоцтво про народження дитини.

Адреса храму Всіх святих, що в землі Руській просіяли: м. Новокосіно, вул. Суздальська, 8б.

Всього з початку роботи загальноцерковного штабу (з липня 2014 року) в Москві за допомогою звернулися 9751 біженець. Речову допомогу, включаючи товари для школи, отримала 7326 людина, продуктова і лікарська допомога надана 7268 біженцям. Для 177 біженців, які чекають дня від'їзду, оплачено проживання в хостелі.

За даними на 17 грудня, на допомогу біженцям з України зібрано 57 млн. 932 тисячі карбованців, з яких витрачено 43 млн. 935 тисяч. Залишок становить 13 млн 997 тисяч карбованців.

Диакония.ги