Для дітей-сиріт лавра стала рідним місцем, вони завжди з радістю відвідують обитель.

Cвято для дітей-сиріт у Києво-Печерській лаврі: ангельські пісні (відео) і подарунки від намісника (фото)

23:15, 20.12.2014
6 хв.

У Києво-Печерській лаврі у день святителя Миколая, ввечері 19 грудня, чекали на маленьких і важливих гостей. Намісник лаври владика Павел понад 15 років є духовним батьком сиріт із “Отчого дому”, де перебувають діти, які залишились без батьківської опіки, які були вилучені з сімей і знаходяться в реабілітаційних центрах і у центрах сімейного виховання.

Читайте також:Намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павел - батько для багатьох сиріт

Відео дня

На свято у лавру приїхали понад 120 дітей і 50 працівників дитячого будинку “Отчий дім”, також були вихованці центру «Моя сім'я», комплексу соціальної допомоги «Бетел» міста Ватутіне (Черкаська область), молодіжного центру адаптації «Крок у самостійність», центру «Допомога матері та дитини». На святі побували діти-переселенці зі Сходу України. Також були гості з будинку милосердя для людей похилого віку «Джерело».

ВІДЕО: Дитячий хор Києво-Печерської лаври. "Свята Варвара".

1

Захід відбувався у Трапезному храмі Преподобних Антоніия і Феодосія Печерських і почався із молебну Святителю Миколаю.

Після молебню митрополит Павел привітав присутніх зі святом і розповів про святителя Миколая. Зокрема, владика звернув увагу на важливість виховання дітей у християнській вірі.

ВІДЕО: Митрополит Павел привітав дітей-сиріт "Отчого дому" з днем Святителя Миколая.  

Дітям владика нагадав, що святитель Миколай є їх покровителем, який сам або через інших добрих людей виконує їхні бажання.

“Сьогодні, дорогі діти, я звертаюсь до вас, тому що святитель Миколай є вашим покровителем і вашім ходатаєм. За традицією, діти просять у святителя Миколая, чекають якоїсь втіхи і подарунків, і він виконує прохання - через добрих людей, через наставників, через батьків, через святу Церкву. Але ж не забудьтеся бути йому вдячними, не забувайте до нього молитись і  поважати своїх батьків, цінити вчителів і наставників, тому що якщо хочете, щоб вас поважали, цінили і любили, ви повинні все це виконувати теж”, - підкреслив митрополит Павел.

ВІДЕО: Дитячий хор Києво-Печерської лаври. "Святий Миколай".

Владика Павел звернув увагу, що сьогодні батьки часто попускають дітям вседозволеність, чим гублять маленькі душі.

“Якщо ж люди будуть більше думати про життя вічне, а не тільки про земне, то стануть виховувати дітей у вірі, християнській любові, у повазі один до одного, до вчителей, старшого покоління”, - сказав митрополит Павел.

Також намісник лаври вважає, що “ми повинні посвятити сьогодні своїх дітей на служіння Богові”. 

Владика зауважив, що якщо ми вкладаємо в дітей найкраще, то побачимо примноження добра і будемо радіти їхнім успіхам.

ВІДЕО: Дитячий хор Києво-Печерської лаври. "Ой хто, хто Миколая любить ..."

“Я сьогодні дуже вдячний Тетяні, яка керує дитячим хором. Вона готує діток, щоб вони могли славити Бога. Коли ми закладаємо в діток найкраще – це принесе плід сторицею. Ви будете радіти і бачити успіх і процвітання добра і милосердя через дітей і їхню любов до нас”, - сказав владика Павел.

ВІДЕО: Дитячий хор Києво-Печерської лаври. Молитва.

1

Намісник лаври закликав: “Будемо просити, щоб Святитель Миколай і надалі оберігав Україну. Щоб він надав довгожданний мир нашій державі і кожній сім'ї. Щоб ми могли мирно молитися і трудитися в Церкві, в державі, щоб завжди над нами було мирне світле небо. І щоб поживши у всяких достатках тут, на землі, ми сподобились бути наслідниками і учасниками того насліддя, яке Господь приготував для нас з вами у Царстві Небесному”.

1

Після молебну відбувся святковий благодійний концерт, який підготував для “Отчого дому” та інших гостей дитячий хор Києво-Печерської лаври під керівництвом Тетяни Войцеховської. 

Діти заспівали різдвяні колядки та духовні піснеспіви про житіє святителя Миколая і великомучениці Варвари.

Також дитячий колектив виконав твір на вірш Івана Франка "Чудо з утопленим хлопцем".

“У нашому хорі сьогодні діти від 6 до 15 років. Вони беруть участь у богослужіннях, щонеділі співають Літургію в Аннозачатіївсьому храмі. І беруть участь у всіх лаврських святах. Вже є досвід концертів у філармонії, у храмах Києва”, - розповіла творчий керівник дитячого хору Тетяна Войцеховська.

1

У свою чергу, президент альянсу “Україна без сиріт” Роман Корнійко звернув увагу на важливість таких концертів, “щоб діти відчули, наскільки про них турбуються і дбають, тому що без духовності неможливо допомогти дітям загоїти їхні рани”.

Довідка "УНІАН-Релігії"

Альянс «Україна без сиріт» об’єднує 106 громадських організацій, які працюють з дітьми-сиротами. МБФ “Отчий Дім” займається безпритульними дітьми. Це діти-сироти, діти, які залишилися без батьківської опіки, яких вилучила із сімей служба в справах дітей та сім'ї, чи кримінальна міліція - через загрозу їхньому життю. Також  створено 28 дитячих центрів по всій Україні, в яких виховується біля 700 дітей.

“Кожна дитина отримала рану, чи то від своїх батьків, чи то від соціуму, чи то від обставин життя. Діти переживають цю біль. Тому важливо прийти в стіни храму, де йде молитва за таких дітей, щоб Бог наповнив їх миром. Також важливо показати дітям, що їх люблять, що їхнє життя буде кращим, ніж є на сьогоднішній день. Про це дбають не тільки державні службовці, але і люди, які несуть духовність у нашій країні”, - сказав Роман Корнійко.

1

Після концерту митрополит Павел роздав присутнім подарунки.

У своєму коментарі “УНІАН-Релігії” владика нагадав про те, що всі ми зобов'язані допомагати один одному.

“Лавра завжди намагається допомагати, від душі, наскільки може. І ми не робимо з цього реклами. Ми не знаємо що нас чекає попереду, але ми зобов'язані один одному допомагати: незалежно від релігії, від віросповідання. Незалежно від віку, від посади - це минає, а людина вічна. Приклад святителя Миколая спонукає нас жити по-християнськи і творити справи милосердя”, - підсумував митрополит Павел.

Анна Хрустальова, "УНІАН-Релігії".

Фото, відео - "УНІАН-Релігії".

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся