т

7 січня у Києві, Львові та Івано-Франківську відбудуться чотири різдвяних обіди для безпритульних.

Про це під час прес-конференції в УНІАН сказав голова громадської організації «Друзі спільноти святого Єгідія» Юрій Ліфансе.

Він зазначив про те, що щодня в Києві церкви і громадські організації годують понад тисячу чоловік. «Це люди без будинків, літні люди, бідні люди. Останнім часом все більше звертаються вимушені переселенці, які живуть у Києві», - сказав Ліфансе.

Відео дня

Цього року, зазначив він, Церкви та волонтери організують різдвяний обід "Крок до миру".

«За загальним столом у теплій сімейній атмосфері збираються літні люди, біженці, діти та члени спільноти. Свято організовується як справжній бенкет, накриваються красиві столи, запалюються свічки, сомельє наливає вино», - розповів Ліфансе.

19 грудня почнуть поширюватися персональні письмові запрошення на обід.

«Обіди в галереї «Соборна» Української Православної Церкви стають постійними знаками надії, де солідарність, дружба набувають свого справжнього сенсу і повертають мир у серця людей», - сказав Ліфансе.

Так, цього року 7 січня відбудеться чотири святкових обіди: в Києві - в їдальні НаУКМА, в галереї «Соборна» УПЦ, у Львові - у храмі Покрови Пресвятої Богородиці та в Івано-Франківську - на парафії Сходження Святого Духа.

Крім того, Ліфансе зазначив, що щорічно тільки в Києві на вулицях замерзає кілька десятків людей. За підтримки громадських організацій, у тому числі, соціального відділу Української Православної Церкви, цього року проходить акція «Тепла зима».

«Це коротка інструкція про те, що може зробити кожен для того, щоб врятувати взимку людину», - сказав Ліфансе.

Він, зокрема, підкреслив, що проходячи повз людину, яка спить на морозі, необхідно розбудити її і викликати «швидку». «Людина при мінус 10 градусах замерзає протягом 10 хвилин», - зазначив голова організації і додав, що можна здавати теплі речі у церковні парафії.