и

З благословення намісника Успенської Києво-Печерської лаври митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла розпочалася підготовка серії аудіодисків під назвою «Молебні та акафісти, що здійснюються у Святій Києво-Печерській Лаврі», повідомляє lavra.ua.

Роботу над створенням аудіозбірки організувала звукостудія Лаври. Піснеспіви виконує хор концертного складу Лаври під управлінням протодиякона Тарасія. Службовець на святкових архієрейських богослужіннях отець диякон близько знайомий з лаврською традицією співу. Серед півчих, голоси яких записуються - випускники Київських духовних шкіл.

Відео дня

Проект покликаний увічнити традицію лаврських наспівів, які століттями формувалися в стінах святої обителі, а також донести духовну спадщину тим, хто проживає далеко за межами Києва і не може відвідати місцеве богослужіння.

Реалізація даного проекту і випуск першого диска з акафістом вмч. Варвари планується наступного року. Крім музичного диска, у комплект також буде включений докладний проспект з описом історії та звичаїв Лаври.