р

14 грудня в галереї «Соборна» столиці відбулося урочисте святкування десятої річниці організації «Православні скаути України», святим покровителем якої є апостол Андрій Первозванний. На свято прибули діти з різних куточків України, повідомляє soborna.church.ua

Відео дня

Святкування почалося з традиційного святкового подячного молебню, який очолив Голова Синодального молодіжного відділу УПЦ єпископ Обухівський Іона в співслужінні священнослужителів-духівників православних скаутів.

Після спільної молитви владика Іона привітав православних скаутів зі святом. З вітальним словом також виступили духівники православних скаутів протоієреї Іоанн Тронько та Володимир Тукало, представники Національної організації скаутів України, почесні гості-скаути з Білорусі. 

Цього дня на православних скаутів чекало багато цікавого: відеосюрпризи, конкурси, квести, скаутський магазин, яскраві враження та дружнє спілкування.

Вже вкотре конкурс «Скаут має талант» дав змогу проявити нові таланти. Діти виступили з різноманітними творчими номерами – співи, жива музика, танці та гуморески.

Після конкурсу талантів відбулися конкурси «Скаут року», «Чижик року» та «Патруль року».

Особливістю цьогорічного святкування став Віфлеємський вогонь, привезений Національною організацією скаутів України з Відня в рамках проекту «Посланці миру».

Голова Національної ради Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Національна організація скаутів України» сказав:

«Ми привезли до нашої держави Світло миру – вогонь, запалений у Віфлеємі на місці Народження Ісуса Христа. Для нашої організації особливо знаковим є цей захід у ці дні, коли, нажаль, у нашій державі не панує мир. Ми – будемо поширювати цей вогонь разом з тими соціальними ініціативами, які будуть реалізовуватись в передріздвяний та передноворічний час. Зокрема, 20 грудня на Хрещатику стартуватиме великий парад помічників святого Миколая, і скаути, які будуть вдягнені в помічників цього святого, будуть поширювати по сиротинцям, дитячим будинкам подарунки і ці вогники, аби вони символічно зігрівали всіх тих, хто, можливо, позбавлений родинного тепла, материнської опіки або перебувають далеко від дому. Тобто, це суто символічне значення, але воно близьке, воно може бути прочитане по-різному всіма скаутами України, які об’єднались заради великої благої мети - зробити цей світ кращим».