п

11 грудня в приміщенні обласної філармонії «Плеяда» відбулися урочистості з нагоди Дня благодійництва та Дня волонтера. Обласна та міська влада цим заходом висловила вдячність 230-ти представникам підприємств, організацій, громадянам з усіх куточків Вінниччини, які стали в непростий для країни час чи не єдиним помічником та порадником для бійців АТО та переселенців з АР Крим і Сходу нашої держави.

Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко привітав присутніх і відзначив, що на сьогоднішній день за сприяння благодійників та волонтерів у зону АТО відправлено продуктів, засобів захисту, обмундирування та інших необхідної продукції в еквіваленті на близько 23 мільйони гривень , а для переселенців, що проживають на території області - на 7 мільйонів гривень.

Після привітань відбулося вручення Подяки від голови облдержадміністрації Анатолія Олійника. Подяку для Вінницької єпархії УПЦ, яка протягом часу, коли триває збройне протистояння на сході перерахувала кошти і надала допомогу воїнам та мирним жителям і біженцям на суму понад 450 тисяч гривень, отримав секретар єпархіального управління протодиякон Владислав Демченко.

Відео дня

Цього ж дня, коли відбулося нагородження, єпархія передала чергову матеріальну допомогу для лікування поранених у АТО правоохоронців Вінниччини. Наступного дня з благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона в Донецьку область, до Святогірської Лаври, де перебувають сотні біженців, направився гуманітарний вантаж, зібраний священиками і мирянами єпархії. А в неділю до зони АТО, на передову, будуть відправлені тридцять спальних мішків, придбаних на кошти віруючих УПЦ.

Вінницька єпархія продовжує свою благодійну діяльність і у свою чергу висловлює подяку усім мирянам і священнослужителям, які збирають кошти, речі, медикаменти, обладнання, запчастини, будматеріали для потреб армії та для допомоги мирним жителям сходу України. Подяка від облдержадміністрації – це насамперед нагорода для них – простих, небайдужих до людського горя і долі своєї країни мирян і священиків нашої Церкви.

Прес-служба Вінницької єпархії