Фото

Церква може і повинна духовно опікувати тих людей, які беруть в руки зброю, щоб вони не використовували цю зброю так, як їм заманеться, а пам'ятали, що вони християни, що у них має бути совість. Про це сказав архиєпископ Горлівський і Слов'янський Митрофан в інтерв'ю сайту «Православне життя».

"Мені не дуже зрозуміло, коли духовенство або деякі ієрархи купують бронежилети, або каски, або що-небудь зі зброї, або якісь автомобілі і відправляють в зону бойових дій. Я думаю, до всього, що пов'язане з війною, Церква не повинна торкатися. Якщо сьогодні ті парафії, які знаходяться в зоні так званої АТО, почнуть купувати каски і бронежилети для ополчення, то Церкву звинуватять у підтримці «тероризму». Відразу. Ніхто навіть не задумається ані на секунду. Але ми маємо дві воюючі сторони, з двох боків наші духовні чада, і там, і там є християни, православні Української Православної Церкви. І якщо ми одним купуємо бронежилети, тоді й іншим треба бронежилети купувати", - сказав архієпископ Горлівський і Слов'янський.

Водночас він зазначив, що "Церква може надавати допомогу і підтримку пораненим у госпіталях і в тилу, знедоленим і бідним людям продуктами, медикаментами".

Відео дня