Голова Синодального інформаційного відділу Володимир Легойда відзначив звернення українських світських ЗМІ до проблеми руйнування храмів в ході конфлікту на Донбасі. Про це повідомляє Синодальний інформаційний відділ Московського Патріархату.

«Далеко не перший раз доводиться говорити про те, що в ході конфлікту на Україні страждають храмові будівлі Української Православної Церкви. Ми вважаємо це найтяжчим злочином, що віддаляє примирення. На жаль, до останнього часу тема зруйнованих війною храмів не викликала великої уваги українських ЗМІ», - підкреслив представник Церкви.

На думку В.Легойди, можна з обережним оптимізмом говорити про те, що руйнування храмів в Україні перестає бути другорядною темою.

Відео дня

Голова СІНФО назвав добрим знаком появу в інформагентстві УНІАН інтерв'ю прес-секретаря Донецької єпархії протоієрея Георгія Гуляєва.

«Було б добре, якщо б безумовна цінність релігійних святинь, недоторканність прав віруючих не замовчувалися, а підтримувалися ЗМІ різної політичної орієнтації темами. Це могло б стати одним з кроків до довгоочікуваного миру», - зазначив представник Церкви.