Фото: mitropolia.spb.ru

Відео дня

18-тонний "Олександр Невський" - найбільший дзвін найстарішого монастиря північній столиці, був піднятий на дзвіницю Свято-Троїцького собору 7 грудня.

«Багато петербуржців чекали цієї події, молилися. І зрозуміло, чому: люди сприймають дзвін як глас Божий. Дзвін, звичайно, можна зімітувати на інших інструментах, але повторити його точнісінько неможливо», - сказав керівник Міжнародного центру дзвонового мистецтва Андрій Дьячков, передає ІА «Вода жива».

Для початку дзвін підняли на півтора метра від землі і прикріпили язик. Першим честь вдарити в нього надали митрополиту Санкт-Петербурзькому і Ладозькому Варсонофію, після цього дзвонили й інші бажаючі, але в основному це робив Андрій Дьячков: язик дзвона важить чимало, і без вправності тут не впоратися.

Потім від дзвона від'єднали язик, і почався підйом. Діаметр дзвона всього на 15 см менше ширини отвору дзвінниці, але досвідчений кранівник та монтажники впоралися з цим завданням.

У дні пам'яті святого його завжди чекають у монастирі якісь подарунки. Цього року подарунок Олександру Невському - дзвін його імені.

"Православие и мир"