о

З благословення митрополита Боржомського і Бакуріанського Серафима (Джоджуа) у Боржомі прибула мироточива чудотворна ікона «Умиління», яка є точним списком з тією, перед якою молився святий Серафим Саровський, повідомляє pravoslavie.ru.

У Грузії дуже люблять і шанують преподобного Серафима Саровського. Митрополит, духовенство і паства зі співом молитов, з великою любов'ю і благоговінням зустріли велику святиню прямо на площі Руставелі, де і був відслужений молебень.

Владика Серафим сказав: «Ім'я цієї ікони відомо в усьому православному світі. Ця ікона з того міста, де народився і виріс святий Серафим Саровський. Ікона побувала в Греції, у Румунії, у Болгарії та в інших країнах. До Грузії вона прибула вперше і вперше перебуває в Боржомі. Ми дуже раді. Ми віримо, звичайно, що благодать від цієї ікони благословить наше місто і всю Грузію».

Відео дня

Сказав слово і священик Василь, який допомагав нести чудотворну ікону: «Це та ікона, перед якою молився святий Серафим Саровський, а ви знаєте, що він дуже любив Грузію. Це копія тієї ікони. Вона мироточить уже 15-16 років. Багато зцілюються, і відбувається незліченна кількість чудес. Ми святкуємо прибуття цієї ікони і вітаємо всіх з цією великою радістю».

Ікона була перенесена до храму святителя Миколая чудотворця. Парафіяни ділилися своєю радістю з журналістами. Потік молільників не припинявся до глибокої ночі. Святиня пробуде в храмі один тиждень.