Фото Кременчуцької єпархії УПЦ

У храмах Кременчука (Полтавська обл.) парафіяни храмів Української Православної Церкви масово збирають допомогу для військовослужбовців на Схід України. Як повідомляє кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу повідомив голова військового відділу Кременчуцької єпархії протоієрей Костянтин Маслов.

«Православні священнослужителі вносять посильний внесок у допомогу солдатам - як грошима так і необхідними продуктами. З благословення єпископа Кременчуцького і Лубенського Миколая військовим відділом на днях знову було передано необхідну допомогу кременчуцьким солдатам 107 реактивно-артилерійського полку», - сказав отець Костянтин.

Він зазначив, що цього разу було зібрано і передано засоби побутової хімії, особистої гігієни, продукти тривалого зберігання (м'ясні консерви, згущене молоко, чай), теплі речі та інше.

Відео дня

«Як відомо, не меншою цінністю для солдатів є духовна і моральна підтримка. З побажаннями миру і швидкого повернення додому парафіянки написали листи солдатам», - сказав протоієрей.

Він зазначає, що зворушливі листи і малюнки з щирими побажаннями повернутися живими і здоровими додому солдатам пишуть діти Кременчука.

«Вони пишуть і малюють не тільки для своїх рідних, а й зовсім незнайомим їм солдатам, які несуть службу на Сході України. Це невеликий, але вагомий внесок. Ці листи отримують також військовослужбовці Кременчуцького 107-го реактивно-артилерійського полку.

У душевних посланнях діти пишуть: «Брат! Повертайся живим і здоровим! Тебе чекає Кременчук! Нехай війни залишаються в музеях», «Дорогий солдате! Я учениця 4-А класу бажаю тобі і твоїм друзям, щоб вони бачили тебе живим... Твої друзі чекають на тебе з великою любов'ю!». «Дорогий солдат! Привіт тобі з Кременчука! Я хочу, щоб ти повернувся живим! »...,- зачитав протоієрей К. Маслов.

Він зазначив, що допомога для солдат буде збиратися й надалі.