д

30 листопада, у неділю 25-у після П'ятидесятниці, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну Літургію в Трапезному храмі Києво-Печерської лаври, повідомляє сайт lavra.ua.

Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ, ректор Київської духовної академії і семінарії митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, голова Синодального інформаційного вілліду, голова Учбового комітеу при Священному Синоді УПЦ єпископ Ірпінський Климент і духовенство монастиря.

л

Після Євангельського читання Блаженніший владика звернувся до віруючих з архіпастирським словом в якому пояснив як слід ставитися до земних благ.

Відео дня

Люди діляться на багатих і бідних. При цьому, за словами Предстоятеля, і багатство, і бідність є хрестом, через який Господь випробовує нашу вірність і любов до Нього.

Митрополит Онуфрій зазначив, що бідність - більш легкий, зручний хрест, тому штовхає людину до Бога, у той час як багатство - більш важкий, він штовхає людину від Бога.

За твердженням Владики, багатих можна розділити на дві категорії. Одні для себе багатіють, тобто вважають багатство своїм і намагаються цим багатством влаштувати собі щастя на Землі. Такі люди забувають, що «життя людини не залежить від достатку маєтку» (Лк.12: 15).

У той же час є менша кількість багатіїв, які знають, що їх багатство належить не їм, а Богу. Такі вважають себе тільки управителями врученого і не забувають, що є нужденні бідні й злиденні.

Блаженніший Онуфрій зробив висновок, що у випадку, коли людина використовує Боже багатство на справи милосердя, вона багатіє в Бога. І прийде час, коли Господь скаже їй: Добрий і вірний рабе! За те, що ти був вірний у малому, над великим поставлю тебе, увійди в радість Господа свого (див. Мф.25: 23).