л

Голова Синодального інформаційного відділу В.Легойда зазначив, що на поточний момент в церковних медіа досить дискусійних майданчиків, проблемою є брак готовності до чесного діалогу з проблем церковного життя. Про це повідомляє Синодальний інформаційний відділ Московського Патріархату, посилаючись на інтерв'ю порталу "Православ'я та світ".

"Зазвичай, коли обурюються, що немає можливості поговорити, насправді мають на увазі: "Чому моя думка не домінує?", "Чому мною не захоплюються?"", - заявив В.Легойда.

«Люди, які публічно дорікають один одного в тому, що інший не хоче говорити, самі відмовляються, коли їм пропонуєш», - додав він.

Відео дня

«До речі, Міжсоборна присутність була створено саме як такий майданчик обговорень, діалогу. Добре чи погано воно працює? Я б сказав, що воно працює рівно настільки, наскільки ми готові наповнювати його життям», - підкреслив голова Синодального інформаційного відділу.

Говорячи про межі відкритості внутрішньоцерковної дискусії, В.Легойда нагадав, що часом небажання деяких людей використовувати наявні внутрішньоцерковні механізми, штовхає їх виносити проблеми в публічне поле, що найчастіше лише ускладнює можливість розв'язання гострих ситуацій.

"Коли зламали руку, потрібно накладати шину, а не запрошувати журналістів: "Подивіться, як жахливо стирчить ця кістка". Від кількості камер кістка не вправится», - завершив представник Церкви.