Руська Православна Церква виступає проти заборони батькам фізично карати дітей

Її позиція продиктована бажанням захистити батьків від кримінального переслідування за розумне й помірне застосування фізичних покарань у вихованні дітей.

«Шльопнув дитину - сів у в'язницю» - з таким розвитком подій не згодна Патріарша комісія з питань сім'ї, захисту материнства і дитинства. Вона виступила проти поправок до Кримінального кодексу РФ, які передбачають посилення відповідальності за умисне спричинення легкої шкоди здоров'ю та побої.

Відео дня

На перший погляд, це здається дивним. Заборона на фізичне покарання дітей є, чи не найканонічнишим правилом для священика. Дружини священиків - матінки - з проханням про сувору розмову з нашкодившими дітьми звертаються до власних братів, бо «батюшці не можна вдаватися до суворих покарань.

Важко уявити священика, котрий би порадив батькам бити неслухняну дитину і т. п. Терпіння, увага і «тільки з любов'ю» - зазвичай чують науку від батюшки парафіяни.

Патріарша комісія з питань сім'ї, захисту материнства і дитинства виступає проти поправок до КК не з-за таємного співчуття до жорстоких методів виховання.

Її позиція продиктована бажанням захистити батьків від кримінального переслідування за розумне і помірне застосування фізичних покарань у вихованні дітей. Це протидія карикатурній практиці ювенальної юстиції, коли потиличник дитині, котрий ніяк не загрожує ні здоров'ю, ні психічній рівновазі маленької людини, за технологією «холодної бюрократичної дії» на батька чекає неминуча кара - вилучення дитини із сім'ї. Часто це стає карою і для самої дитини.

Автори звернення вважають гідними похвали ті сім'ї, яким вдається забезпечити належне виховання дитини, її моральне формування, не вдаючись до найбільш суворих виховних заходів. Однак вони впевнені, що це не може виправдати прагнення законодавчо заборонити застосування будь-яких фізичних покарань батьками, «тобто штучно обмежити права і можливості батьків у сфері виховання дітей».

За матеріалами "Седмица.Ru"