Руська Православна Церква готова проводити комплексну роботу з мігрантами.

"Вірна біблійному ідеалу странноприімства і зберігає традиційні моральні цінності, Руська Православна Церква прагне надавати всебічну допомогу мігрантам і переселенцям, піклується про гармонізації їх відносин з корінним населенням", - йдеться в тексті документа "Принципи та напрямки роботи з мігрантами в Руській православній церкві", опублікованому на сайті Московського патріархату.

Автори документа, погодженого на засіданні Вищої церковної ради РПЦ 13 листопада, вважають важливим підтримку в суспільстві "милосердного і доброго ставлення до мігрантів, прагнення допомогти їм". Особливо це стосується біженців і вимушених переселенців. Цим людям Церква надає різноманітну благодійну допомогу, йдеться в документі.

Відео дня

"Важливим бачиться також подолання проблем у відносинах між корінним населенням і мігрантами. Люди, що опинилися в новому для себе суспільстві, часом привносять туди не властиві йому моделі поведінки, іноді викликаючи справедливе неприйняття. Одночасно вони іноді зустрічаються з упередженим негативним ставленням до себе. Все це нерідко служить ескалації міжетнічної напруженості, що призводить до конфліктів", - констатували в Церкві.

У зв'язку з цим автори документа закликали корінне населення до подолання ксенофобії, особливо агресії, а мігрантів - до гармонійної інтеграції в суспільство, поваги до його традицій, культурних, моральних і духовних цінностей.

У документі наголошується, що Церква навчає мігрантів мови приймаючого суспільства, знайомить з його історією, етикою, культурою, духовними традиціями, законодавством, правилами поведінки, а також вважає можливим надання правової допомоги мігрантам.

"Є корисним встановлення контактів та укладання угод з профільними федеральними і територіальними органами державної влади, громадськими об'єднаннями, діаспорами та іншими організаціями, які надають підтримку мігрантам", - сказано в документі.

http://www.newsru.com/religy/21nov2014/migrants.html