о

В Ечміадзіні 11 листопада відкрився Синод єпископів Вірменської Апостольської Церкви. Засідання присвячене пам'яті жертв геноциду вірмен в Османській імперії, 100-річчя якого відзначається в 2015 р, пише портал religion.ORF.at.

Синод очолюють верховний патріарх і католікос всіх вірмен Гарегін II і Киликийский католікос Арам I.

Напередодні 1-го дня засідання єпископи відвідали пам'ятник "Ціцернакаберд" в Єревані, присвячений жертвами геноциду 1915-1923 р.р., де була відслужена панахида.

Відео дня

Геноцид вірменського населення на територіях, контрольованих владою Османської імперії, розпочався в 1915 р і здійснювався шляхом фізичного знищення та депортації, включаючи переміщення цивільного населення в умовах, що призводять до неминучої смерті.

Основними організаторами геноциду вважаються лідери младотурків Талаат, Джемаль і Енвер, і також керівник «Особливої організації» Бехаеддін Шакір. За різними даними, у 1915-1916 р.р. в результаті масових вбивств загинули до 1.5 млн вірмен.

Факт винищення вірмен в Османській імперії визнають багато істориків по всьому світу. Офіційна Туреччина називає масову депортацію вірмен «заходами безпеки воєнного часу», а вбивства відносить до «несприятливих обставин», звинувачуючи вірмен у вбивствах мусульман.

Седмица.Ru