п

23 листопада, у День народження Блаженнішого Митрополита Володимира, у галереї «Соборна» відбудеться відкриття фотовиставки, присвяченої пам’яті Блаженнішого Владики, повідомляє сайт soborna.church.ua.

На виставці будуть представлені фотографії Митрополита Володимира, зокрема, з особистого архіву Митрополита Переяслав-Хмельницького та Вишневського Олександра та роботи фотографа з Краматорська Ігоря Граченка. Фотовиставка є спільним проектом галереї «Соборна» та Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира.

Також цього дня в Кафедральному соборі на честь Воскресіння Христового  відбудеться спільна поминальна молитва за Блаженнішого Владику – панахида відбудеться о 12:30 в храмі Всіх святих.

Відео дня

Особистість Блаженнішого Владики стала символом і втіленням непохитної мужності та стійкості Української Церкви. На древній кафедрі Київських святителів митрополит Володимир проявив себе не лише як пастир добрий, який готовий душу свою покласти за паству свою, але й як талановитий проповідник, богослов, учитель віри. Очоливши Церкву в непростий для України час, Блаженніший Митрополит Володимир зумів зберегти в ній мир та злагоду, об’єднати православних християн, суттєво розвинути всі єпархії, ствердити одвічні християнські цінності в українському суспільстві.