м

4 листопада відбулося відкриття міжнародної науково-практичної конференції «Сповідь, Євхаристія і свідчення», що проходить на базі богословського факультету університету імені Бабеша-Больяй (м. Клуж-Напока), - повідомляє сайт КДАіС.

Керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній приймає участь у роботі симпозіуму на запрошення митрополита Клужського Андрія та богословського факультету університету імені Бабеша-Больяй.

Перед початком пленарного засідання в храмі при факультеті було звершено молебень, за яким молились учасники наукового заходу та студенти факультету.

Відео дня

Відкриваючи пленарне засідання, митрополит Андрій зазначив традицію Румунської Православної Церкви щороку оголошувати пріоритетну богословську тему для дослідження в церковних наукових центрах та обговорення на конференціях, симпозіумах, семінарах. Цього року такою темою стало Таїнство Євхаристії. Саме тому темою проведеного на базі богословського факультету стало «Сповідь, Євхаристія і свідчення».

Після виступу владики Андрія до учасників звернувся декан богословського факультету протоієрей Василь Станчев.

Далі слово було надано керуючому справами УПЦ, ректору КДАіС митрополиту Бориспільському і Броварському Антонію.

Його Високопреосвященство подякував митрополиту Андрію та отцю декану за запрошення взяти участь у конференції, і, зокрема, сказав: «Зв'язки між українцями і румунами, як двома православними народами історично тісні, і це природно - адже ми сусіди, два великих православних народи. Нас об'єднують імена великих святих. Особливо радісно, що цього року новим митрополитом Київським і всієї України став владика Онуфрій, якого добре знають і люблять у Румунії. Сподіваюся, що завдяки Його Блаженству наші зв'язки будуть і далі зміцнюватися».

Далі митрополит Антоній зачитав доповідь «Від віросповідання через свідоцтво до Євхаристії: богослов'я прот. Сергія Булгакова ».

4 листопада на пленарному засіданні міжнародної конференції «Сповідь, Євхаристія і свідчення» ректор Київської духовної академії і семінарії митрополит Бориспільський і Броварський Антоній та декан православного богословського факультету протоієрей Василь Станчев підписали угоду про співпрацю.

Угода передбачає, зокрема, реалізацію співробітництва в галузі спільних науково-дослідних проектів; організації спільних конференцій.