1

Парафіяни Української Православної Церкви села Птича Дубенського району Рівненської області на чолі з настоятелем попереджають, що якщо сільський голова Ярослав Вознюк не зупинить незаконний процес переведення громади в УПЦ КП і допустить силове захоплення храму, то вони перекриють трасу Рівне – Київ.

Районне ДАЇ вони вже про це попередили.

Події в Птичій розгортаються за вже відомим сценарієм.

Відео дня

2 листопада в с. Птича Дубенського району Рівненської області відбувся так званий референдум щодо переведення Свято-Успенської парафії УПЦ до юрисдикції УПЦ КП.

Настоятель храму протоієрей Миколай Сисонюк (служить на парафії уже понад 40 років) розповів, що у неділю, 2 листопада, як і завжди, він з вірянами звершили недільну Літургію, потім відслужили поминальну панахиду за спочилими рідними і завершили богослужіння. 

Парафіяни і настоятель знали, що прихильники УПЦ КП збирають голоси «за» чи «проти» переходу парафії Успіння Пресвятої Богородиці с. Птича до Київського патріархату. Таких скриньок було 6. Також голоси збирались і на території храму.

Протокол голосування, який зачитав голова села Ярослав Вознюк, свідчив, що при населенні 400 дворів, за перехід до УПЦ КП — 406 голосів; за УПЦ — 306 голосів. 

З результатом вірні УПЦ не погодилися. Біля храму парафіяни почали служити молебні, акафісти. 

Отець Миколай також повідомив, що парафіяни звернулися до сільського голови Ярослава Вознюка з попередженням, якщо він не зупинить незаконний процес і допустить силове захоплення храму, то віруючі перекриють трасу «Рівне – Київ». 

За матеріалами "Православіє в Україні"