Руська Православна Церква запропонувала називати вулиці Петербурга на честь людей, які постраждали за віру в часи гонінь на Церкву в радянський період.

«Збереження пам'яті про це здатне позбавити нас в сьогоденні і майбутньому від багатьох різних неприємностей. Як ми називаємо, так і будемо жити. Можна іменами, благородних та чесних людей називати наші селища, квартали», - сказав глава прес-служби Санкт-Петербурзької митрополії РПЦ Олексій Волчков.

Член Топонімічної комісії Петербурга Андрій Рижков пояснив, що пропозицію Церкви буде розглянуто відповідно міським правилам.

Відео дня

«Як у будь-якої ініціативи, тут важлива прив'язка до місця. Це може бути місце, пов'язане з діяльністю конкретної людини, або місце, в якому тема назв присвячена якійсь галузі діяльності, в якій вона себе зарекомендувала», - сказав Рижков.

У петербурзькій митрополії додали, що пропонують назвати одну з вулиць в Петергофі поруч з гуртожитком студентів на честь професора, голови правління Товариства петроградських православних парафій Юрія Новицького, розстріляного в роки радянської влади.

За матеріалами РСН