1

Делегація Грузинської Православної Церкви на чолі з митрополитом Авва-Алавердським Давидом прибула в давню обитель Київської Русі ― Києво-Печерську Лавру ― вклонитися святиням, шанованим в усьому православному світі.

Спершу архієреї, священнослужителі, ченці та викладачі грузинських духовних шкіл відвідали Ближні печери, де помолилися угодникам Божим. Паломники були вражені кількістю святих мощей, що спочивають там.

На виході з печер гостям показали могилу нещодавно канонізованого схимоархієпископа Антонія (Абашидзе), якого кияни шанують як подвижника і молитвеника. Цей сповідник трудився на ниві Христовій у Грузії, а наприкінці земного життя побажав залишитися в Києво-Печерській Лаврі.

Відео дня

Також паломники відвідали храм Усіх преподобних Печерських. У цій церкві, де  знаходяться мощі святого сповідника Антонія, регулярно звершуються богослужіння для київської громади в ім’я святої цариці Тамари.

Там священство проспівало величання преподобним отцям Печерським.

Також паломники відвідали могилу спочилого Предстоятеля нашої Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира. Там священнослужителі відправили панахиду за спочилим.

Усі піснеспіви було виконано богослужбовою давньогрузинською мовою, якою споконвік моляться в Грузії.

Крім того, гості провели робочу зустріч з керуючим справами Церкви митрополитом Бориспільським і Броварським Антонієм.

На зустрічі йшлося про підготовку до підписання договору про співпрацю та обмін студентами між Київськими та Тбіліськими духовними школами.

Митрополит Антоній відзначив гостинність та доброзичливість Грузинської землі, якою вона завжди зустрічає українських паломників.

Гості з Грузії запевнили митрополита Антонія у своїх молитвах та співпереживаннях українському народові, який проходить сьогодні випробування, з якими в недавньому минулому стикнувся і грузинський народ. А тому молитва Грузинської Церкви за мир в Україні є особливо натхненною та щирою.

"Православіє в Україні"