и

У рамках розвитку соціального служіння Української Православної Церкви відбулася зустріч голови Синодального відділу з соціально-гуманітарних питань протоієрея Владислава Діханова з благодійниками й активістами Молодіжного і Соціального відділів Одеської єпархії.

Зокрема на зустрічі були присутніми голова Молодіжного відділу Одеської єпархії протоієрей Максим Омельченко, благочинний ІІІ Одеського міського округу протоієрей Ілля Маніта, керівники і працівники молодіжного центру «Надія» та благодійного об’єднання «Благовіщеня». Слід зазначити, що це одні з найбільш значних соціальних та просвітніх проектів Одеської єпархії, які спрямовані на організацію допомоги важкохворим дітям та вагітним жінкам.

Під час зустрічі отець Владислав розповів присутнім про роботу новоутвореного Синодального відділу, плани та перспективи на майбутнє. Особливу увагу було приділено проекту створення молодіжного табору, метою якого є виховання майбутніх організаторів православної молоді, які б могли спілкуватися з людьми та презентувати творчі ідеї суспільству.

Відео дня

На думку отця Владислава, перебування в такому таборі має формувати в молодих людях здібності до створення власних соціальних та просвітніх проектів, починаючи від ідеї і закінчуючи освоєнням нових напрямків діяльності. У зв’язку з цим, голова Синодального відділу підкреслив важливість залучення нових волонтерів до всеукраїнського православного молодіжного руху.

В свою чергу, представники Молодіжного і Соціального відділів Одеської єпархії розповіли отцю Владиславу про свої проекти, які вдало здійснюються волонтерами і небайдужою молоддю. Також зазначалася необхідність допомоги і підтримки Церкви на всіх етапах функціонування існуючих і майбутніх соціальних проектів: як на початку, так і в процесі роботи.

Така зустріч вже є не першим досвідом плідної співпраці голови Синодального відділу з соціально-гуманітарних питань з православною молоддю Одещини. Рік тому протоієрей Владислав неодноразово проводив тренінги з соціальної роботи для молодіжних рухів Одеської єпархії. Тож, тепер від православних одеситів слід очікувати нових соціально-просвітницьких проектів.

Прес-служба Української Православної Церкви