Над Сумами 28 жовтня пройшов хресний політ, під час якого троє священиків на літаку АН-2 відслужили молебень про мир і припинення війни в Україні, а також окропили зверху місто святою водою.

Як повідомили УНІАН у СЗГ УМВС України в Сумській області, повітряний хресний хід відбувся вперше за історію міста. Священиків та церковні святині супроводжували працівники Державної служби охорони.

«Із благословення архієпископа Сумського і Охтирського Української Православної Церкви Євлогія повітряний хресний політ звершено з чтимими святинями Сумщини: іконами Малочернеччинського образу Христа Спасителя «Хліб Життя», Корсунської, Покровської та Серпневої іконами Богородиці, іконами преподобних Сергія Радонезького, Серафима Саровського і святими мощами угодників Божих. Перед початком польоту протоієрей В’ячеслав благословив присутніх та літак. Молитва, розпочата на землі, а продовжилася в повітрі», - зазначається у повідомленні.

Відео дня

Загалом політ тривав більше години, а священнослужителі молилися про те, щоб святі угодники захистили Україну, щоб жодне село, жодне місто не залишилося без уваги небесних заступників.

Хресний хід - традиція, що прийшла на Русь з Візантії і збережена для нас нашими пращурами, які у хресній ході єдналися у соборній молитві.