1

Голова Синодального інформаційного відділу Московського Патріархату Володимир Легойда зазначив, що, хоча розумні заборони в медіасередовищі необхідні, самі по собі вони не можуть вирішити проблему інформаційної вседозволеності. Про це він сказав, відповідаючи на питання журналістів в ефірі радіо «Віра», повідомляє Синодальний інформаційний відділ Московського Патріархату.

«Крайні заходи не вирішать всіх проблем розповсюдження шкідливої інформації в Інтернеті. Тільки сама людина може протистояти негативному впливу медіа на його душу», - зазначив Голова Синодального інформаційного відділу.

«Важливо, щоб у людини було розвинене незалежне, критичне мислення, був щеплений хороший смак. Тоді у неї буде духовний і естетичний імунітет проти тих «вірусів», з якими він стикається в Інтернеті», - заявив представник Церкви.

Відео дня

Легойда зазначив, що Церкви мають бути присутніми в Інтернет просторі, бо інакше більша частина сучасної молоді опиниться за межами церковної проповіді.

«Хочемо ми того чи ні, але наші діти користуються і будуть користуватися Інтернетом. Питання в тому, чи ми будемо знаходити з ними спільну мову на цьому майданчику чи ні. Я вважаю, що ми маємо говорити в Інтернет-співтоваристві на їхній мові, але про те, що важливо і цінно для нас», - підкреслив Голова Синодального інформаційного відділу Московського Патріархату.