26 жовтня Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив святкові заходи присвяченні 20-річчю утворення Тульчинської єпархії, 65-річчю від дня народження та 25-річчю архієрейської хіротонії митрополита Тульчинського і Брацлавського Іонафана.

В цей день Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Божественну літургію в  кафедральному соборі на честь Різдва Христового м. Тульчина.

Відео дня

Вітаючи всіх присутніх із воскресним днем, святом Іверської ікони Божої Матері та 20-літтям створення Тульчинської єпархії, Блаженніший Митрополит Онуфрій зазначив:

«Сьогодні — свято ікони Божої  – Іверська, яка є Покровителькою Іверії, Святої Гори Афон і всього православного світу, сьогодні — 20-літній ювілей створення Тульчинської єпархії, це також знаменна дата, і сьогодні у нас важлива державна подія, відбуваються вибори до Верховної Ради України. Церква відділена від держави, але її громадяни одночасно є членами Церкви, тому ми сьогодні молимось, щоб Господь послав мир на нашу землю, щоб ми обрали кращих із кращих, які прийшовши до влади, зможуть зробити добро для країни і наші громадяни жили б у мирі, спокої і злагоді, любові і повазі один до одного».

Після Божественної літургії Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав митрополита Тульчинського і Брацлавського Іонафана із 65-річчям і побажав йому Господньої допомоги в нелегкому несінні архієрейського хреста.

Митрополит Алавердський Давид привітав Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України з наступаючим 70-річчям і подарував Його Блаженству ікону святого великомученика Георгія, покровителя Грузії, а митрополиту Іонафану в честь його 65-ліття — Іверську ікону Божої Матері.

У святковому торжестві взяли також участь представники обласної та районної влади.

За матеріалами офіційного сайту УПЦ