Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній з 24 жовтня перебуває в Болгарії на запрошення ієрархів Болгарської Православної Церкви. Зокрема, митрополит Антоній планує відвідати Ловчанську та Русенську митрополії цієї Помісної Церкви.

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ, одразу після прибуття до Софії 24 жовтня митрополит Антоній відвідав Посольство України в Республіці Болгарія та зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом України в Республіці Болгарія паном М.Ф. Балтажи.

Відео дня

Під час зустрічі український дипломат розповів митрополиту Антонію про стан українсько-болгарських відносин. Йшлося також про ситуацію в Україні. Владика Антоній розповів пану Послу про соціальну та гуманітарну діяльність Української Православної Церкви в умовах військового конфлікту на Сході України. Зі своєї сторони пан М.Ф. Балтажи повідомив, що українське Посольство в Болгарії також організовує збір гуманітарної допомоги і планує переправити її до України. У зв’язку з цим була досягнута попередня домовленість, що згадана допомога буде переправлена в зону АТО та роздана потребуючим на Сході країни за сприяння Української Православної Церкви.

Після спілкування з Послом Керуючий справами УПЦ мав також зустріч зі співробітниками українського дипломатичного представництва. Владика наголосив на важливості дипломатичної місії, яку звершує кожен дипломат, представляючи нашу країну перед зовнішнім світом.

Його Високопреосвященство подарував кожному зі співробітників Посольства іконку Почаївської Божої Матері, а пану Послу – ікону його небесного покровителя св. Миколая Чудотворця. Пан Посол в свою чергу передав владиці в подарунок “Кобзар” Т. Шевченка в перекладі болгарською мовою таікону Божої Матері “Достойно єсть”.