На голову єврейської рятувальної організації «Хацала Україна» рабина Гілеля Коена здійснили напад у Києві.

Дев’ятий канал Ізраїлю повідомив в п’ятницю з посиланням на Н.Коена, що напередодні ввечері на рабина напали невідомі, коли він прямував до лікарні, щоб провідати пацієнта. Рабина побили й поранили в ногу гострим предметом. Нападники ображали його, називаючи, зокрема, «жидом».

За повідомленнм ІА ЗІК, міліція Подільського району Києва відкрила кримінальне провадження у зв’язку з побиттям волонтера єврейської рятувальної організації «Хацала Україна» рабина Гилеля Коена.

Відео дня

У столичному главку розповіли, що інцидент стався біля стадіону «Спартак» у Подільському районі. Двоє невідомих у темному одязі підійшли до Г.Коена, образили в зв’язку з приналежністю до єврейської національності та завдали кілька ударів палицями. «Удари були не дуже сильними, мабуть, нападники робили це швидше для приниження», – уточнили в прес-службі.

У міліції наголосили, що зловмисники не взяли цінні речі потерпілого. Після нападу невідомі зникли на автомобілі.

«За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 125 Кримінального кодексу України (завдання легких тілесних ушкоджень). Слідство встановлює, якими саме були мотиви були у нападників – хуліганські або антисемітські», – додали у прес-службі ГУМВС України в Києві.

РІСУ