У день початку зимових Олімпійських ігор в Сочі Російський єврейський конгрес (РЕК) оголосив про старт Єврейського олімпійського інформаційного каналу. На своєму сайті rjc.ru і сторінках соціальних мереж РЕК буде щодня, крім суботи, публікувати оперативні думки та коментарі, присвячені всьому, що відбувається на Олімпіаді в Сочі і навколо неї, повідомляє NEWSru.com.

Особливість проекту в тому, що коментувати олімпійські події будуть не тільки відомі спортсмени, тренери та спортивні журналісти, а й рабини, які теж будуть стежити за змаганнями атлетів.

Відео дня

Першими, хто поділиться своїми враженнями від Олімпіади, стануть ізраїльський чемпіон з фігурного катання Сергій Сахновський і головний рабин Росії Адольф Шаєвич, відзначається в прес-релізі РЕК, що надійшов до редакції .

Значну увагу експерти планують приділяти успіхам спортсменів-євреїв у національних збірних Росії та інших країн, а також виступу олімпійської збірної Ізраїлю. На Олімпіаді в Сочі за єврейську державу виступатимуть п'ять спортсменів, четверо з яких російськомовні.