Виявляється, що вимоги щодо розширення "ґендерної рівності" характерні не лише для деяких християнських спільнот.

Так, минулого тижня ізраїльська поліція затримала жінок з ліберальної реліґійної групи, котра поширена в багатьох країнах світу й іменує себе рухом реформістського (або інакше - прогресивного) іудаїзму, які наблизилися до відомої "Стіни плачу" (вцілілої частини Західної стіни зруйнованого у 70 р. н. е. римлянами старозавітнього Єрусалимського храму) для проведення молитви.

Адепти же ортодоксального іудаїзму наполягають на тому, що саме в цьому ("чоловічому") місці біля священних для всіх іудеїв решток колишнього святилища можуть перебувати лише особи чоловічої статі. Для молитов жінок у "Стіни плачу", мовляв, є відповідне інше місце. Ці ж "бунтівні" вірянки прагнуть вшановувати й молитися коло святині якраз там, тобто разом із чоловіками, незважаючи на такі - традиційно-стародавні "статеві" обмеження з боку реліґійних фундаменталістів.

Відео дня

Прем`єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаніягу доручив місцевим недержавним організаціям вирішити це питання. Зокрема, як повідомляють офіційні джерела, у вівторок, 1 січня, він попросив особисто голову Єврейського агентства Натана Щаранського взяти до уваги цю проблему.

У цьому зв`язку прес-секретар Єврейського агентства Беньямін Ратленд переказав слова Щаранського, що "Стіна плачу" неодмінно "повинна бути святим джерелом єдності євреїв, а не поділу". Адже вона є біблійним спомином про Храм "єврейського возз`єднання".

Кіріос