false

 Голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко сподівається на визнання Ізраїлем Голодомору актом геноциду українського народу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала під час зустрічі керівництва та членів Комітету у закордонних справах ВРУ та депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Державою Ізраїль зі спікером Кнесету Держави Ізраїль Юлієм Едельштейном.

Разом з тим Гопко підкреслила, що Україна дуже багато зробила для відзначення 75-х роковин трагедії Бабиного Яру. Вона зауважила, що сьогодні Едельштейн відвідав Меморіал пам`яті жертв Голодомору. ”Для нас так само є одне з принципових питань, в українському парламенті, яке неодноразово звучить, яке є своєрідним тестом на наші стосунки з Державою Ізраїль... Більше 20 країн світу вже визнали Голодомор геноцидом, і ми дуже сподіваємося, що в Кнесеті також це рішення буде ухвалене”, - сказала парламентар.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 14 листопада президія Кнесету Ізраїлю затвердила розгляд резолюції про визнання Голодомору актом геноциду українського народу. Ініціював розробку резолюції почесний консул Держави Ізраїль в Західному регіоні України Олег Вишняков. Для того, щоб переконати парламентаріїв, він наполіг на візиті ізраїльської делегації до Києва у Національний музей «Меморіал жертв Голодомору» в рамках заходів, пов`язаних з 75-ми роковинами трагедії в Бабиному Яру.

Ізраїль може стати 25-ю країною, яка визнає Голодомор геноцидом українського народу.