rian.com.ua

У столиці до 75-ої річниці трагедії Бабиного Яру у Музеї історії Києва (вул. Богдана Хмельницького, 7) організовано виставку ”Бабин Яр – пам’ять на тлі історії”.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації.

Зазначається, що 15 вересня о 17:00 відбудеться презентація виставки. Вона складатиметься з двох смислових і візуальних розділів.

Відео дня

По-перше, це історія Бабиного Яру від часів складання навколо нього багатоконфесійного некрополя (через часи Голокосту і нацистського терору, радянського знищення Яру та пам’яті про нього) до сьогоднішнього змагання між різними суспільними групами за право увічнити тут ”власну” пам’ять.

І по-друге, це проекти меморіального парку, що включатиме територію Бабиного Яру, прилеглих кладовищ (існуючих і зруйнованих), інші пам’ятні об’єкти навколо них (за результатами міжнародного архітектурного конкурсу ”Бабин Яр –Дорогожицький некрополь”).

Передбачено, що виставка поєднає аспекти історії, за яких Голокост перетворився на символ усіх трагедій останнього сторіччя, а масовий розстріл київських євреїв – на стрижень історії Бабиного Яру. 

Експозиція, яку представляють КМДА, Музей історії міста Києва, Український інститут національної пам’яті, ініціатива ”Українсько-єврейська зустріч” та Громадський комітет для вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру, триватиме до 31 листопада 2016 року.