Фото newsru.co.il

У ніч на четвер, 1 вересня, під час масового паломництва до гробниці Йосефа в Шхеме, неподалік від табору біженців Балата скоєно збройний напад на ізраїльських військовослужбовців. Про це повідомляє "Єврейська громада Києва".

В результаті обстрілу один з військовослужбовців був поранений. Він доставлений до лікарні "Бейлінсон" в Петах-Тікві, повідомляє прес-служба ЦАХАЛу. Стан потерпілого стабільний.

Повідомляється також про спроби арабів перешкодити паломництву. Військові були змушені застосувати засоби для розгону натовпу.

Відео дня

Армійська прес-служба повідомляє, що паломників до гробниці доставили 16 автобусів. Безпеку забезпечували військовослужбовці ЦАХАЛа, бійці прикордонної служби (МАГАВ) і співробітники поліції.

Над могилаю Йосефа, що є однією з єврейських святинь, було скоєно наругу арабами-мусульманами восени 2000 року – комплекс був підпалений. Довгий час гробниця Йосефа перебувала в жахливому стані. Влітку 2010 року влада ПА провела ремонт та реставраційні роботи, які так і не були завершені в повному обсязі.

Відвідання гробниці Йосефа потребує отримання дозволу з боку військового командування. Як правило, організовується під'їзд на автобусах, безпеку пересування яких по палестинським територіям забезпечують військові.

В останні роки організовані масові паломництва до гробниці Йосефа проходять регулярно. Попереднє паломництво було організоване в ніч на 2 серпня.