Еврейская свадьба. Фото: Курсор

120 молодих незаміжніх єврейок з Франції прибули до Ізраїлю в рамках програми «Ширут ба-алія».

Як пояснюють організатори проекту, мова йде про релігійних дівчат віком 18-23 роки, які репатріюються без сімей для того, щоб пройти альтернативну службу в системі освіти, соціальних установах, медичних центрах, повідомляє Курсор.

Паралельно службі, яка проходить на добровільних (волонтерських) засадах, репатріанти будуть удосконалювати іврит, а також брати участь у семінарах, спрямованих на швидку інтеграцію в ізраїльське суспільство.

Відео дня

Незважаючи на те що дівчата будуть проходити альтернативну службу, вони отримають статус військовослужбовця-одинака. Для житла їм виділять квартири, оснащені всім необхідним.

Організатори проекту не приховують надій, що дівчата з Франції знайдуть собі наречених в Ізраїлі. І це ще більше зв'яже їх з єврейською державою.

Єврейська громада у Франції нараховує майже півмільйона людей - це друга за величиною громада діаспори, після американської. Більшість французьких євреїв є членами сімей іммігрантів з Північної Африки, які переїхали до Європи у 50-ті роки минулого століття.

В останні роки єврейське життя у Франції стало набагато складнішим. Поряд з різким зростанням антисемітських інцидентів, що включають криваві теракти, спрямовані проти єврейських об'єктів (школа «Оцар ха-Тора» в Тулузі, кошерний гіпермаркет в Парижі), все більш гострим стає також і питання французької національної ідентичності. Французькі євреї все частіше замислюються над питанням, чи є у євреїв майбутнє у Франції.