Глава Совета раввинов Европы Пинхас Гольдшмидт. Фото: stmegi.com

Напад у поїзді в Німеччині показує вразливість країн Європи перед загрозою тероризму і те, що його неможливо перемогти одним лише фізичним захистом людей, заявив голова Ради рабинів Європи Пінхас Гольдшмідт, повідомляє РИА Новости.

У понеділок ввечері в електричці, що прямувала зі станції Тройхтлинген у Вюрцбург у федеральній землі Баварія, неповнолітній громадянин Афганістану раптово напав на інших пасажирів. Чоловік був озброєний сокирою і ножем поранив 4 осіб.

Злочинець сам натиснув на стоп-кран, вискочив з вагону і спробував сховатися від поліції. По дорозі він легко поранив місцеву жительку. Коли поліція заблокувала його, неповнолітній афганець спробував напасти на правоохоронців з сокирою і ножем, але був застрелений.

Відео дня

"Подія говорить нам про те, що наша боротьба з тероризмом повинна включати в себе не тільки фізичний захист і забезпечення безпеки, а й інші аспекти, такі як освіта і робота з молоддю; інтеграція в європейське суспільство біженців з країн Близького Сходу. У наш час нових технологій та віртуального спілкування, величезну роль відіграє робота з соціальними мережами, з вини яких неповнолітні молоді люди, аж ніяк не професійні бойовики, малюють прапори ДАІШ, беруть сокиру і йдуть вбивати людей", — цитує рабина Гольдшмидта його прес-служба.

Він вважає, що "ще ніколи Європа не перебувала під такою сильною загрозою від ісламістського удару, як зараз". Величезну загрозу, за словами рабина, несуть не тільки фізичні дії терористів, але і "слова, трактування, проповіді". Тому, за цим "повинен здійснюватися жорсткий контроль не тільки в Німеччині, але і у всьому світі".

Голова Ради рабинів Європи закликав мусульманські спільноти континенту, які є союзниками іудеїв "за збереження прав релігійних меншин у Європі" засудити радикальний іслам, "дистанціюватися від терористів", оголосивши, що це "не від їх імені".

Також рабин висловив слова підтримки всім постраждалим в результаті нападу терориста і побажав пораненим якнайшвидшого одужання.