Хабад предоставит еврейским туристам кошерную пищу, тфилин и всё, что нужно для молитвы.

На літніх Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро Хабад відкриє три центри для єврейських туристів.

Після місяців підготовки хасидська єврейська група готова зустріти десятки тисяч євреїв, які, як очікується, приїдуть в Бразилії цього літа. З них щонайменше 10 000 глядачів та учасників змагань – ізраїльтяни, повідомляє Єврейська громада Києва з посиланням на Chabad.org.

Всі, кому необхідна кошерна їжа, міньян або допомога в спілкуванні на будь-якій мові, можуть відправитися в один з трьох центрів. Перший розташовано прямо на пляжі Копакабана, другий – у головному центрі Хабада Ріо в районі Леблон, а третій – в Барра-да-Тіжука, поряд з нещодавно побудованим Олімпійським стадіоном, де пройде більшість спортивних заходів.У кожному центрі буде працювати чотири раввинських студенти з Нью-Йорка, які володіють івритом, російською, англійською, іспанською та французькою мовами.

Відео дня

У всіх трьох центрах відвідувачам нададуть кошерну їжу, тфілін і все, що потрібно для молитви. В шабат буде організовано спеціальне харчування, включаючи вино і хали.

Раббі Єгошуа Голдман, співдиректор Хабаду в Ріо, повідомив, що в його синагозі «Бейт Любавич Ріо-де-Жанейро» для паралімпійської збірної Ізраїлю відбудеться офіційна шабатня програма, а також надано житло для спортсменів і персоналу.

Голдман і його колега раббі Еліягу Хабер були призначені Олімпійським комітетом двома з трьох єврейських священнослужителів на літніх Олімпійських іграх 2016 року. Вони вже організували єврейську кімнату в Олімпійському селі, яка буде укомплектована всім необхідним.

Незважаючи на повідомлення про те, що бразильський Комітет підтримав рабинів у наданні кошерної їжі на Олімпійському стадіоні, Міжнародний Олімпійський Комітет поки не дав такого дозволу.