п

26 січня в Празі відкрився IV Міжнародний форум "Життя народу моєму!", який проводиться Європейським єврейським конгресом спільно з Федерацією єврейських громад Чехії під захистом президента Чеської Республіки Мілоша Земана, збігається за часом з Міжнародним днем пам'яті жертв Холокосту і присвячений 70-річчю з дня звільнення концтабору Освенцим, повідомляє РИА Новости.

В акції беруть участь президенти Словаччини Андрій Киска і Болгарії Росен Пневнеліев, голова Європарламенту Мартін Шульц, голови парламентів або їх заступники більш ніж з 30 європейських держав, голова Кнесету Ізраїлю Юлій Йоель Едельштейн та інші відомі політики, історики, політологи, а також колишні в'язні гітлерівських концтаборів.

"Євреям в Європі сьогодні загрожують ісламський радикалізм та економічна нестабільність", - заявив на відкритті проведеної в рамках форуму конференції про шляхи протидії зростанню антисемітизму, расизму та ксенофобії на континенті президент Європейського єврейського конгресу Моше Кантор.

Відео дня

У ході конференції її учасники мають намір особливу увагу приділити ролі ЗМІ, а також соціальних мереж, за допомогою яких в останні роки шириться хвиля екстремізму.

Сьогодні в резиденції чеського президента відбудеться зустріч політиків, які беруть участь у форумі, а потім у розташованому неподалік від Праги колишньому концтаборі Терезине пройде пам'ятна церемонія на честь Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту.