1

Державний релігійний орган Єгипту Дар аль-іфта аль-місрійя (Інститут фетв) рекомендував зняти з ефіру одного з кабельних каналів країни конкурс танцю живота. Місцеві богослови вважають, що він "розбещує звичаї" і служить цілям екстремістів.

За інформацією телеканалу Al-Arabiya, заява Інституту з'явилася за два дні після показу першого епізоду шоу "Танцівниця". "Передача - частина кампанії з руйнування моралі віруючих Єгипту. Шоу служить цілям екстремістів, які використовують такі теми для виправдання тези про те, що суспільство бореться з релігією", - йдеться в заяві, текст якої наводить РІА "Новости".

Як зазначає у своїй інформації про конкурс NEWSru Israel, єгипетські консерватори виступають проти традиційного виду мистецтва, історія якого налічує багато століть. При цьому позицію інституту з фетв підтримує і професор авторитетного ісламського навчального закладу - каїрського університету аль-Азхар Ахмад Каріма, який заявив, що шаріат забороняє танці живота.

Відео дня

За інформацією порталу IslamToday, єгипетський інститут з фетв є одним з найбільш впливових релігійних установ в ісламському світі. Організація Об'єднаних Націй нещодавно високо оцінила роль Інституту в зміцненні миру, відмову від нетерпимості та розв'язання конфліктів. В ООН була також відзначена його прихильність до захисту прав людини.

За матеріалами newsru.com