Мусульмани України разом із одновірцями по всьому світові з 26 на 27 день Рамадана - у 2014-му році це ніч із 23 на 24 липня - відзначатимуть Ніч Упризначення, або Ніч Могутності (араб. Лейлят аль-Кадр).

За повідомленням, що надішло "УНІАН-Релігії" від Духовного управління мусульман України «Умма», прихожані мечеті Ісламського культурного центру Києва зберуться 23 липня о 20.30 на заняття з Корану, яке триватиме до вечірньої молитви, що розпочнеться о 21:03 та відкриє спеціальну програму з нагоди важливої дати. 

"У дні священного місяця Рамадан київський ІКЦ щовечора відвідує близько 700 осіб, але цієї ночі вірних завжди набагато більше. Після коранічної бесіди мусульмани перервуть свій піст водою та фініками — це станеться з початком вечірньої молитви-магриб о 21:03. По молитві відбудеться спільний іфтар — традиційна вечеря місяця Рамадан для відвідувачів ІКЦ, яку влаштовують на доброчинні пожертви", - повідомляє Духовне управління мусульман України «Умма».

Відео дня

"Тільки в Рамадан окрім п’яти обов’язкових молитов мусульмани щоночі, індивідуально чи колективно, здійснюють молитву-таравіх. Після відпочинку, пригощання чаєм і кавою  та нічної молитви вірні молитимуться таравіх, а потім читатимуть Коран, вистоюватимуть додаткові нічні молитви-киям і врешті заговіються перед новим днем посту - спільний сніданок-сухур -до настання вранішньої молитви о 3:16, тобто не спатимуть до світанку", - зазначається у повідомленні. 

"Останні десять ночей священного місяця є особливо цінні, адже саме в одну з таких ночей Пророкові Мухаммадові (мир йому і благословення)  було зіслано перші рядки Священного Корану. Усевишній каже у Своєму Писанні: «Воістину, Ми зіслали його (Коран) у Ніч Упризначення! Звідки ти міг знати, що це, Ніч Упризначення? Ніч Упризначення ліпша за тисячу місяців! Янголи й Дух (Джибриїл) сходять цієї ночі з дозволу Свого Господа, виконуючи Його волю. Вона — мир  до світання!» (Коран, 97:1–5).

Цієї ночі визначається строк життя й статки людей на рік наступний, і всякий вірний може отримати прощення своїх гріхів від Господа, якщо це каяття справді щире.

Імам Ат Тірмізі казав: «Від Пророка (мир йому та благословення)  переказують, що Ніч Упризначення може припадати на 21, 23, 25, 27 або останню ніч місяця Рамадан». Отже, мусульмани найбільш ревні в поклонінні саме в ці ночі. Богослови зазначають приховану в цьому мудрість, бо вірні не покладаються тільки на одну з ночей Рамадану, але старанні в поклонінні протягом усіх 10 останніх ночей", - зазначає Духовне управління мусульман України «Умма».