1

Вранці 13 червня, коли весь мусульманський світ святкував одну із священних ночей Бераат, невідомі закидали "коктейлями Молотова" мечеть в мкр. Лугове Сімферополя. Про це "УНІАН-Релігії" повідомила прес-служба Духовного управління мусульман Криму.

ВІДЕО

В результаті підпалу пошкоджено два пластикових вікна мечеті, сама будівля не постраждала. Також вандалами на довколишній паркан була нанесена фашистська свастика з датою «13.06.2014».

Відео дня
1

Як розповів імам мечеті Мухаммед Ісламов, із записів камери зовнішнього спостереження видно, що о 5 ранку до мечеті підійшов один чоловік, одягнений у світлий одяг, в чорних рукавичках, на голові капюшон, обличчя не видно, на спині у нього був рюкзак. Імам мечеті впевнений, що зловмисник - професіонал своєї справи, він був ретельно підготовлений.

1

«По його манері вчинення злочину, видно, що чоловік був підготовлений, він спритно підпалив «коктейлі Молотова», швидко кинув три пляшки в мечеть і поспішно зник», - зазначив імам.

Мухаммед Ісламов дуже засмучений подією, бо в кінці травня в цій мечеті, яку називають «Чукъурча-джамі», стався ще один інцидент - невідомі зняли і забрали камеру зовнішнього спостереження.

«Передати те, що в серці дуже важко, тому що посягання на найцінніші речі: мечеті, храми, церкви, цвинтарі - це блюзнірство, це низько, це підло. Я думаю, це не просто хуліганський вчинок, це нагнітання міжнаціональних, міжконфесійних відносин, спровокувати, зіштовхнути лобами народи», - прокоментував імам підпаленої мечеті Мухаммед Ісламов.

Голова місцевого меджлісу мікрорайону Лугове міста Сімферополь Ібраїм Зинединов назвав інцидент «провокацією, запланованою акцією, спрямованою на міжнаціональний підрив».

Правоохоронці, які виїхали на місце події, дадуть правову оцінку події.

Додамо, що восени 2013 року в один з найбільших мусульманських свят-Курбан-байрам було підпалено центральну мечеть міста Саки (Крим).