Кримські татари звернулися по допомогу до Організації ісламського співробітництва

Завтра Джемілєв відвідає релігійну міжконфесійну зустріч у Брюсселі.

Кримські татари звернулися по допомогу до Організації ісламського співробітництва, заявив нардеп, один з лідерів кримських татар Мустафа Джемілєв у вівторок, 25 березня.

«У нас є звернення до Організації ісламського співробітництва. Генеральний секретар організації запросив мене, але, на жаль, я не зміг поїхати в ці дні, але я обов'язково поїду. Незважаючи на це, я сподіваюся отримати резолюцію цієї організації з оцінкою того, що відбулося», - сказав він.

Відео дня

Джемілєв додав, що найближчим часом проведе низку міжнародних зустрічей, зокрема поїде на релігійну міжконфесійну зустріч у Брюсселі.

«Я завтра вилітаю в Брюссель, а потім на Раду безпеки ООН, потім до Лондона в Палату Лордів, а потім зустрінуся з генсеком Організації ісламського співробітництва», - повідомив нардеп.

Раніше Джемілєв повідомив, що кримські татари хочуть провести референдум, за результатами якого будуть визначатися щодо подальших дій у Криму.

Джемілєв також заявляв, що татарам в Криму погрожують виселенням, а «вулицями розгулюють ті банди, які називають себе козаками, самообороною ... Вони ведуть нахабні розмови, мовляв, знову будемо виселяти татар».

korrespondent.net