Решение иорданского суда: женщина не покрывающая голову - блудница

В Королівстві Хашимитов було прийнято дискримінаційне судове рішення, що шокувало низку правозахисників та юристів, повідомляє сайт Albawaba.com.

Апеляційний шаріатський суд Аммана минулого тижня в ході судового засідання визнав правомочною заяву адвоката, засновану на фетві, яка стверджує, що жінка, яка не вкриває голову або не носить хіджаб, вважається «блудницею», і не може давати свідчення в суді.

У відповідь на це рішення Жіночий союз Йорданії назвав рішення суду дискримінацією жінок та порушенням конституції Йорданії, яка стверджує рівноправність жінок і чоловіків.

Відео дня

«Рішення суду це атака на честь і гідність жінок, тим більше що рішення прийнято вищою інстанцією в релігійній судовій системі... Закон про особистий статус Йорданії є неконституційним, оскільки він порушує принцип рівності у відносинах між чоловіками і жінками, його треба переглянути», йдеться в заяві Жіночого союзу, опублікованому на сайті Аmmannet.

Багато юристів по всьому королівству також публічно висловили незгоду з постановою суду, закликаючи до протестів і демонстрацій.

Раніше повідомлялося про те, що Ісламський банк в Йорданії звільнив християнку за відмову носити на голові хустку.

Седмиця