В Ісламському культурному центрі Києва 31 січня муфтій Духовного управління мусульман «Умма» Саїд Ісмагілов провів молитву (ду'а) за мир, добробут і процвітання України. Про це повідомляє Духовне управління мусульман «Умма».

Слідом за муфтієм відвідувачі ІКЦ зверталися до Всевишнього про те, щоб Він зупинив всякого нечестивця, який вбиває і несе зло, несправедливість і зневіра.

Відео дня

ВІДЕО

Пан Ісмагілов підкреслив, що мусульмани повинні бути не тільки віруючими і порядними людьми, але також цінувати те, що дарував їм Всевишній. Ніде не сказано, що адептам Ісламу варто турбуватися лише за долю якихось певних земель, наприклад, Мекии або Медіни - і бути байдужими до подій в інших країнах.

Для мусульманина будь-яка людина - творіння Всевишнього, будь-яка частина землі - те, що Він нам дарував у користування.

Для тутешніх мусульман Україна - Батьківщина; це країна, де ми сповідуємо і проповідуємо Іслам; де ми виросли і самі будемо ростити наших дітей. І навіть ті, хто народився в іншій країні і приїхав в Україну, повинні пам'ятати приклад Пророка Мухаммада, мир йому і благословення, який народився в Мецці, але всім серцем полюбив Медину, мешканці якого дали йому притулок і підтримку; брав активну участь у громадському житті міста і відстоював інтереси своїх нових співгромадян незалежно від їх національності та віросповідання.

Мусульманин ніколи не повинен стояти осторонь від свого суспільства. Він першим повинен висловити готовність відстоювати справедливість, адже це наш обов'язок перед Всевишнім.

Присутні в єдиному пориві просили Бога про милість, мир, справедливість, щастя і процвітання для нашої Батьківщини, для нашої землі, для нашої дорогої України.