В таких фундаменталістських мусульманських країнах, як Іран і Саудівська Аравія, почали одна за одною виходити книги по "ісламському етикету".

В них, серед іншого, сказано, як і в яких випадках чоловікам варто бити своїх дружин. Так, автор книги "Жінка в ісламі" Мохаммед Камаль Мустафа вважає, що жінку варто бити прутом (але не дуже товстим), позаяк удари повинні принести їй, в першу чергу, "не фізичні, а духовні страждання". При цьому автор рекомендує чоловікам "наносити удари по чутливих частин тіла: обличчю, грудях, животі, голові і т. д." З колегою дещо не згоден "експерт із сімейних стосунків" Газі аль-Шімарі з Саудівської Аравії.

Він пише, що бити жінку по обличчю не варто ні в якому разі, а самі удари повинні бути несильними і м`якими. Крім того, на його думку, чоловікові слід неодмінно попереджати дружину про те, скільки ударів він збирається їй нанести. Психолог вважає, що в деяких випадках жінку можна провчити зубною щіткою або подібним дрібним предметом, проте категорично не схвалює нанесення ударів тарілкою, ножем або пляшкою з водою.

Відео дня

Автор книги "Про підпорядкування жінки в ісламі" Гассан Аша чітко формулює випадки, в яких чоловікові варто розпускати руки. Такий метод впливу на дружину, на його думку, допустимий, якщо вона відмовляється чепуритися перед зустріччю з чоловіком, не хоче задовольняти його сексуальні потреби, нехтує своїми релігійними обов`язками і без дозволу залишає будинок.

КІРІОС