false

Дональд Трамп підписав указ, що забороняє в'їзд біженців та іммігрантів з ряду мусульманських країн, повідомляє islamnews.ru.

Трамп закрив кордони США для біженців, що рятуються від гуманітарної кризи в Сирії і встановив де факто заборону на приїзд мусульман в США з декількох країн Близького Сходу і Північної Африки, при цьому був введений пріоритет для біженців, переслідуваних за релігійною ознакою – таким в'їзд у Штати може дозволятися.

Указ під назвою «Захист нації від проникнення іноземних терористів в Сполучені Штати» на 90 днів повністю блокує в'їзд в США громадян Ірану, Іраку, Сирії, Ємену, Судану, Лівії та Сомалі.

Відео дня

При цьому прийом біженців в США призупиняється на 120 днів, а всі дозволи на проживання сирійських біженців безстроково анулюються, повідомляє IslamNews з посиланням на The Guardian.

В указі Трампа не міститься прямої заборони на «в`їзд мусульман» — формулювання використане інше, але по суті своїй передбачає, що забороняється в'їзд з мусульманських країн «для всіх осіб, крім немусульман». Таким чином, релігійним меншинам (християнам, і язичникам) з перерахованих мусульманських країн у США потрапити буде все ж можна.

Рада з американо-ісламських відносин (CAIR) вже готує судовий позов від 20 приватних осіб, що оскаржує конституційність цього указу.