1

Голова Духовного управління мусульман України, Муфтій України шейх Ахмед Тамім на нараді за участю спікера Верховної Ради Андрія Парубія засудив практику створення батальйонів за релігійною ознакою і заявив про загрозу поширення в Україні прихильників терористичної організації ІДІЛ. Про це повідомляє umma.ua.

Ахмед Тамім заявив, що зараз в країні має бути зареєстровано зразу кілька ісламських духовних центрів. Одночасно кордони країни виявилися відкритими для припливу екстремістів.

«Ми б хотіли, щоб з підняттям свободи, демократії і т.д. і, особливо, під час Майдану і після Майдану були уважнішими - як депутати - в питанні відкриття дороги представникам екстремістських організацій, які завжди, як на Заході, так і на Сході на основі законів знаходять можливість поширювати свіє зло. Ми, як перше Духовне управління мусульман в Україні, бачили, що держава працює на згуртованість конфесій, але, з іншого боку, вже є сім духовних управлінь мусульман України, а ми представляємо усього 5% населення. Іслам - це не за національностю. А казанські татари зробили своє духовне управління, потім зробили Партію мусульман України, і в результаті - це вже муфтіят зареєстрований в ДНР. Або Духовне управління мусульман Криму, яке саме для мусульман Криму і зробило розкол для місцевих мусульман в Криму. Ті мусульмани, що не є кримськими татарами, як ніби-то вже не мають відношення ... В результаті зараз це вже духовне управління мусульман республіки Крим і Севастополя як російська юридична особа. Крім цього, Київський муфтіят, який отримав орден від (фракції Держдуми) «Наш дім - Росія». Ще є багато інших організацій, які на основі вільного закону реєструються, про які ми дізнаємося через кілька місяців зі ЗМІ. Нам треба визнати, що тут росте елемент екстремізму - теж на основі використання свободи і демократії. Хто не може зараз реєструвати релігійну юридичну особу, реєструє це як громадську організацію - ісламський культурний центр або іншу. Ми бачимо, що в кожному місті ростуть як гриби ... Ми зайняли позицію проти політизації релігії. Ми проти того, щоб були якісь батальйони за національною або релігійною ознакою. Батальйони - українські, проблеми - українські, і рішення проблем теж має бути українським. Зараз є втручання деяких дипломатів в проблеми Ісламу в Україні. Ми б не хотіли, щоб тут була нова територія так звоної ІД. Ми знаємо, що роблять в інших країнах, і ті країни, які відкрили їм коридор, ми бачили, як вони страждають», - сказав Муфтій.

Відео дня