AFP

Підтримувані Туреччиною сирійські повстанці зайняли місто Дабік, яке перебувало під контролем бойовиків "Ісламської держави" і мало для ІГ важливе символічне значення, повідомляє ВВС.

Сирійські опозиційні угруповання, які Туреччина підтримує, публікують фото з околиць міста, де, якщо вірити прогнозам, повинна відбутися фінальна битва між армією мусульман і "ордою невірних" - один з найважливіших міфів в агітаційній роботі "Ісламської держави", повідомляє rus.newsru.ua.

Абу Хурайра - один з найбільш відомих сподвижників пророка Мухаммада - передав хадис про те, що пророк Мухаммад сказав: «Остання година (історії) не прибуде, поки римляни не висадяться або в Аль-Амакі або в Дабіку» (два міста вздовж сирійсько-турецького кордону).

Відео дня

Дабік, зайнятий ІГ влітку 2014 року, - місто, згадується в ісламському пророцтві 1300-річної давнини. Мусульманський Армагеддон став фундаментальною частиною ідеології екстремістів, яка активно використовується при вербуванні нових борців за "праве діло", переконаних, що вони живуть на межі "перелому історії".

Місто розташоване на кордоні Сирії з Туреччиною. Операція по його звільненню готувалася з серпня цього року, коли турецька армія перейшла сирійський кордон.